In 2012 kocht de Groninger vormgever Alex den Braver een oude Mercedes Benz terreinwagen uit de G-klasse. Hij ontdeed de auto van het volledige koetswerk en het overgebleven chassis en de motor werden het uitgangspunt voor zijn nieuw te bouwen auto. Net als bij de tuinhuisjes die den Braver ontwerpt en bouwt, ging hij ook deze keer uit van een maquette als leidraad. Al improviserend ontstond zo zijn unieke oerauto van cortenstaal, gegalvaniseerd staal en cederhout. Den Braver werkte ruim een jaar aan zijn auto. In mei vond de APK keuring plaats en is Groningen een bijzondere auto op de weg rijker.

Om alles vast te kunnen leggen hebben wij Alex een dagboekcamera gegeven. Daarnaast zijn wij op belangrijke momenten bij hem langs gegaan om deze vast te leggen. Dit was bijvoorbeeld tijdens het verzinken, de eerste rit en de APK.

Deze 20 minuten durende documentaire laat het proces zien Vanaf het moment dat de Mercedes 300 GD gestript werd tot aan de APK keuring van het kunstwerk van Alex den Braver.

 

Behind the scenes foto’s:

Documentaire Ale den Braver - Marquette

Documentaire Ale den Braver – Marquette

Documentaire Alex den Braver - Marquette Auto

Documentaire Alex den Braver – Marquette Auto

Documentaire Alex den Braver - Film Opnamens

Documentaire Alex den Braver – Film Opnamens

U Kunt de documentaire hier bekijken: