In mei 2011 hebben wij in opdracht van een Canadese filmproducent een deel van de Nederlandse beelden gefilmd voor de documentaire “The Real Inglorious Bastards“. Na de première op 8 november 2012 zal de documentaire komende dinsdag zijn wereldwijde première in meer dan 50 landen over de hele wereld krijgen.

Op dinsdag 18 juni om 18:20 en 20:00 zal The Real Inglorious Bastards op de Nederlandse Discovery Channel uitgezonden worden. Wanneer er nieuwe uitzenddata bekend worden zullen wij dit in onze weblog en/of op Twitter vermelden.

In het kort waar de documentaire over gaat:

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de door de Amerikaanse regering opgezette “Office of Stratigic” (OSS) duizenden mannen getraind en honderden undercover missies uitgevoerd.
The Real Inglorious Bastards verteld het spannende verhaal van een van de meest succesvolle missies genaamd Operation Greenup. Deze missie bestond uit twee Joodse vluchtelingen en een Wehmacht officier. In de ijskoude winter werden deze drie mannen met een parachute gedropt in de Oostenrijkse Alpen. Hier riskeerden de mannen hun leven om terug te slaan tegen nazi-Duitsland.

Als een tiener wordt Hans Wijnberg van Nederland naar Amerika gestuurd om aan de nazi’s te ontsnappen. Ook Fredy Mayer vlucht aan het begin van de oorlog met zijn familie Duitsland uit. Beide melden zich bij het Amerikaanse leger aan en worden gerekruteerd door de OSS. Hans en Fred worden al snel vrienden en ondanks dat ze verteld werd dat de kans op overleven heel klein was waren ze beide nog steeds bereid de missie uit te voeren.

Trailer:

De documentaire heeft inmiddels een “Golden Sheaf” voor de beste historische documentaire op het Yorkton Film Festival gewonnen.