Google is bezig met een make over van YouTube. Sinds enige tijd is Google opzoek naar bekende Hollywood sterren om bepaalde themakanalen met orginele content op YouTube te promoten. De bekende sterren krijgen grote bedragen geld betaald die Google met het plaatsen van advertenties onder de video’s probeert terug te verdienen. De video’s in de themakanalen zullen waarschijnlijk gaan over voeding, games en mode. Mocht het concept aanslaan dan zullen er hoogstwaarschijnlijk ook filmpjes gemaakt worden die over andere onderwerpen gaan.

Volgens Citibank boekte YouTube in 2010 een omzet van 825 miljoen dollar (585 miljoen euro). In 2011 wordt geschat dat de omzet zal stijgen naar 1,3 miljard dollar. (900 miljoen euro). Google wil echter meer geld gaan verdienen aan de videowebsite en een van de mogelijkheden om dit te doen is door professioneel gemaakte content online te zetten.

YouTube heeft ook bekend gemaakt dat de kernactiviteit van het bedrijf altijd zal blijven bij video’s die door iedereen gemaakt worden.