Enkele weken geleden werden wij door Beachclub Ocean41 benaderd om een grappig filmpje te maken. Het idee was gebaseerd op een Engels filmpje waarin barmensen typische situaties naspelen die zij tijdens een avond werk meemaken. Uiteraard wilde wij hieraan meewerken en hebben zo’n twee weken geleden alle stukjes opgenomen.

Afgelopen week was de montage klaar en was het tijd om het filmpje op YouTube te zetten. Wat er toen gebeurde had niemand kunnen voorspellen. Binnen enkele uren werd het opgepikt door een aantal grote pagina’s op Facebook. Dit zorgde ervoor dat het filmpje honderden keren gedeeld werd en daardoor viral ging. Dit zorgde er ook voor dat dit filmpje bijna drie dagen op de voorpagina van YouTube heeft gestaan tussen de populairste video’s van dat moment.

Na 24 uur stond het aantal views op 20.000. Anderhalve dag later stond deze al bijna op 200.000 en inmiddels zijn we de 300.000 views gepasseerd.

Ook op Twitter kwam dit filmpje onder de aandacht. Diverse horecagelegenheden en mensen die achter de bar werken postte of retweette dit filmpje omdat zij zich hier allemaal in herkenden!

To be continued…